Teknologi

blockchain teknologi

Blockchain

Vi bygger vores netværk ved hjælp af kompakte luftkvalitetsmonitorer, der streamer data til vores cloudplatform. Kun tredjepartsmonitorer, som er grundigt testet for pålidelighed og ydeevne mod referencesystemer, kan tilsluttes netværket.

Vi udnytter blockchain-teknologier til at opbygge en global, permanent, manipulationssikker luftkvalitetsbog og til at spore alle datastrømme. Vi har valgt blockchain på grund af dens enestående skalerbarhed, sikkerhed og karbon neutrale løsning.

AI til dataanalyse

En af de største tekniske udfordringer er at udtrække pålidelige luftkvalitetsoplysninger ud af data fra et heterogent sensornetværk. Vi samler data fra high-end sensorer, installeret i en række forskellige steder. Derfor har vi brug for avancerede AI-drevne algoritmer til at krydskalibrere sensorer dynamisk og bortfiltrere outliers og falske data.

Store løsninger kræver stor data

Big Data Management

Vi er ved at etablere en dataindsamlingsramme, der kan modtage og validere højfrekvente datastrømme fra tusindvis af sensorer. Ved udnyttelse af CERN Control and Monitoring Platform, som er en heterogen dataindsamlingsramme med konfiguration, vedholdenhed, historisk browsing, kontrol og alarmfunktioner.

Den er udviklet til CERN’s krævende behov for infrastrukturovervågning og er baseret på mere end 10 års erfaring med de tekniske infrastrukturovervågningssystemer hos CERN.