#Renluftiskolen

Bedre luftkvalitet i skolerne

#Renluftiskolen

En kampagne for installering af luftkvalitetssensorer i Danmarks mest udsatte skoler.

God luftkvalitet er afgørende for børns sundhed, og det første skridt i forbedring af luftkvaliteten er viden. Vi tilbyder skolerne mulighed for at lære mere om den luft, som eleverne og ansatte indånder dagligt.

Man kan ikke forandre det man ikke måler

Tilbuddet er enkelt

En indendørs sensor til indeklimaet, og en sensor, som måler udendørs luftkvalitet – partikler  og gasser – i en periode på 12 måneder, helt gratis.

Sensoren vil overvåge udendørs niveauer af PM og farlige forurenende gasser (som NO2, som er særligt skadeligt for børn) 24 timer i døgnet, og eventuelle interesserede parter, vil være i stand til at se disse data gratis på vores app eller kort.

Skab de bedste forudsætninger

Ren luft giver et
bedre læringsmiljø

Tidligere undersøgelser har konstateret adskillige udfordringer med indeklimaet i Danmarks folkeskoler.

Mange års efterslæb på indeklimaområdet betyder, at vi i dag står i en situation, hvor luftkvaliteten i folkeskolerne er så ringe, at det i alvorlig grad påvirker elevernes indlæring og lærernes arbejdsmiljø.

Kvaliteten på luften måles ved temperatur, luftfugtighed og koncentrationen af partikler og gasformig forurening. Helbredsskader, som skyldes dårlig indendørs luftkvalitet – noget som allerede er godt dokumenteret – spænder fra generel irritation og luftvejsgener til akut eller kronisk sygdom. Når luften i klasseværelserne bliver bedre og fri for skadelig forurening, forbedres læringsmiljøet og produktiviteten.

Fordele ved ren luft i undervisningsbygninger

  • Reduceret fravær for elever og ansatte
  • Reduceret slidtage på bygninger og øget energieffektivitet
  • Reduceret krav til ventilation af udeluften
  • Du investerer i eleverne – en af de vigtigste investeringer for fremtiden.

#RENLUFTISKOLEN

Tilmeld dig din skole nedenfor for muligheden for at få en gratis indendørs og udendørs sensor i 12 måneder